Kikkererwten

Gezonde snacks – geroosterde kikkererwten

Wie wist dat kikkererwten zo veelzijdig konden zijn?Ik maakte ze de eerste keer dat ik ze in een reclamespot zag, en ik was verslaafd.Kikkererwten zijn een van mijn favoriete voedingsmiddelen – zo lekker zelfs dat ik heb opgegeven om mijn eigen droge lijnzaadcrackers te maken en in plaats daarvan kikkererwtenmeel en guaranaproducten te kopen.(Ik kook helemaal niet; ik maal een deel ervan tot bloem.)

Hier zijn vier manieren om kikkererwten te eten die je gezondheid verbeteren en je tijd besparen.

De magie van het 4-in-een, eenvoudige recept begint met geroosterde kikkererwten.Koop kikkererwteneiwit van hoge kwaliteit, dat in verschillende smaken verkrijgbaar is.Meestal zijn ze erg mild, met een lichte smaak.Als dat niet jouw ding is, probeer dan geroosterde kastanjes of andere noten met vergelijkbare nootachtige eigenschappen.Als dat nog niet genoeg is, probeer dan geroosterde kikkererwten met een beetje olijfolie voor extra smaak.

Elke goede boekhandel heeft een grote verscheidenheid aan gedroogde kikkererwten, van gewoon gedroogd tot gekruid.Ik hou van het laatste;de kruiden geven de snack een kick, maar niet te pittig.Ik vind dat mijn kikkererwten ongeveer medium rood zijn, maar dat is een persoonlijke voorkeur.

Als je geen gedroogde bonen of guarana hebt, probeer dan limabonen (of zwarte bonen, of zelfs bruine bonen) als vulmiddel.

Meng er gewoon een beetje water mee en je hebt een heel lekkere snackoptie, een maaltijdvervanger of een snelle snack terwijl je op het avondeten wacht.Of probeer gehakt, limabonen en zwarte bonen door elkaar gemengd.Zoutvrije dressing voegt een mooie knapperige textuur toe aan het rundvlees, en het is goedkoop.Een leuk bijgerecht voor deze combinatie is wat gehakte tomaten, of wat gesneden rode uien.

Kikkererwten zijn ook een geweldig alternatief voor chips.In plaats van de gebruikelijke zoute, zoete smaak, kun je chipotle-poeder of cayennepeper erover strooien.Als je op zoek bent naar een meer cheesy snack, denk er dan over om wat kaas toe te voegen, maar alleen voor zover je smaakpapillen het kunnen verdragen.Meestal niet, dus ik voeg wat ricotta toe, en het kost echt niet veel moeite met de kaas.Een andere geweldige optie zijn rauwe crackers met daarop kikkererwten en olijven, of in plakjes gesneden tomaten.Strooi wat kruiden en specerijen over de crackers om de smaak te versterken.

Behalve verse kikkererwten, gedroogde bonen en erwten, zijn er weinig andere gezonde snacks die zo veelzijdig en smakelijk zijn als geroosterde kikkererwten.De sleutel tot het eten ervan is hoe je ze klaarmaakt.Als je ze roostert, bevatten ze veel vezels en eiwitten. Het beste is dat je ze aan allerlei maaltijden kunt toevoegen, inclusief taco’s, salades, wraps, pastagerechten en zelfs een lekker bordje koekjes.De volgende keer dat je een goede, eiwitrijke snack nodig hebt, kun je experimenteren met geroosterde kikkererwten!

Published by