Tips voor het bereiden van spliterwten

Tips voor het bereiden van spliterwten

Tips voor het bereiden van spliterwten pittig

Spliterwten zijn de zaden van de plant Pisum sativum. Ze worden gedroogd, geschild en gespleten. Bij culinaire bereidingen worden ze meestal gestoomd of gekookt. Dit maakt ze een voedzame en betaalbare aanvulling op je dagelijkse maaltijd. Of je ze nu thuis bereidt of in restaurants eet, ze zullen je zeker bevallen. In dit artikel vindt u enkele tips en trucs om ze in uw volgende recept te gebruiken.

spliterwten

Om spliterwten voor soep te bereiden, plaats ze in een grote pan en bedek ze met twee of drie keer hun volume koud water. Dek af met een deksel en kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer twee minuten. Laat de erwten ongeveer een uur staan voordat u ze uitperst. Deze stap verwijdert de onverteerbare complexe suikers die winderigheid en gas kunnen veroorzaken. Door meer water aan de pan toe te voegen, wordt de soep dunner en wordt hij lekkerder.

Een ander groot voordeel van spliterwten is dat ze snel koken, wat ze handig maakt voor het bereiden van maaltijden. Je hoeft ze niet te weken voor het koken. Als u ze echter klaarmaakt om te koken, wilt u ze misschien eerst afspoelen om vuil of vuil te verwijderen. Eenmaal gekookt, kunnen spliterwten worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, waaronder salades en gehaktbrood. De voedingsvoordelen van spliterwten zijn vergelijkbaar met die van andere peulvruchten, dus zorg ervoor dat je ze niet mist!

Meer informatie op: https://www.valledelsole.nl/

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close